Vi söker just nu en ansvarstagande Solution Engineer som trivs att jobba i team, som vill driva egna uppdrag och hela tiden förbättra våra kunders lösningar.

Om Nordlo:

Som en ny IT-utmanare i Norden behöver vi nu fler starka spelare som vågar utmana och vara nyskapande tillsammans med oss. För att nå till toppen har vi valt att fokusera på det vi anser är viktigt, att arbeta tillsammans, agera med hjärtat och skapa affärsvärde. Kund och medarbetare delar alltid första plats. Vi tror på delaktighet, kreativitet och engagemang före fina titlar och en fyrkantig struktur.

Vi är till för våra kunder. Vi brinner för att analysera våra kunders situation, förstå problemen och ta fram konkreta förslag på förbättringar. Vi effektiviserar våra kunders IT-miljö och därigenom hela deras verksamhet.

Vi söker nu en Solution Engineer till Nordlo (fd Acon) i Umeå och Lycksele som idag har 55 anställda fördelade på båda kontoren. IT-Bolaget Acon grundades 2001 och har under åren haft stark tillväxt. I början av året förvärvades Acon av Nordlo och blev därmed en del av en ledande Nordisk IT- och digitaliseringspartner.Tillsammans har Nordlo cirka 740 medarbetare på ett 40-tal orter i Sverige och Norge samt en omsättning på 1,4 miljarder SEK.

Hur ser rollen ut?

Som Solution Engineer genomför och deltar du i förstudier, försäljning, konsultärenden och projekt. Du ska självständigt och tillsammans med andra identifiera drivkrafter och behov av förändringar hos våra kunder. En mycket viktig aspekt i arbetet är att se vilka effekter förändringar får i mottagande verksamheter, bland användare, förvaltning och drift.

Det innebär att du kommer utforma och implementera IT-lösningar av hög kvalité baserade på kundens krav samt enligt Nordlos best practice. Du har fokus på att lösningens teknikval går i linje med Nordlos långsiktiga strategier och styrningar från våra arkitekter samt TAM (Tekniskt kundansvariga). Du hanterar och balanserar olika aspekter för system så som funktion, stabilitet, skalbarhet, förvaltningsbarhet och prestanda.

Som Solution Engineer kommer din vardag bland annat bestå av:

 • Leda och implementera olika förändringsuppdrag med självständigt arbete, ledning av resurser och välfungerande kommunikation med berörda parter
 • Omsätta kundernas krav på IT-lösningar till realiserbara tjänster
 • Fånga upp försäljningsmöjligheter och antingen förvalta dem själv i affärsområdet eller lämna dem till rätt ansvarig
 • Beskriva och kommunicera befintliga tjänster till aktuella målgrupper
 • Försäkra att kunden är medveten om värdet av tjänsten/tjänsterna

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en bra förmåga att förstå kunders behov och kunna föreslå och implementera rätt lösningar. Du kommer att ges mycket eget ansvar och drivs därför av att anta nya utmaningar och leda dig och dina kollegor att uppnå leveranser med hög precision och kvalité utifrån våra kunders beställningar.

Vi vill att du drivs av att se förbättringar i ditt vardagsarbete. Du är bra på att samarbeta, är flexibel, stresstålig och har förmågan att se helhetsperspektiv. Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten.

Vi ser gärna att du har erfarenheter inom dessa områden:

 • Microsoft SQL
 • Microsoft 365
 • Hyper-V
 • VMware
 • Publika molntjänster som Microsoft Azure eller AWS
 • Switchade och routade nätverk
 • Brandväggar

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med IT-arkitektur.

Anställning

Dina arbetstider innefattar dagtid med förtroendetid.
Anställningsform: Heltid - Stor möjlighet till individuell anpassning. Nordlo tillämpar normalt provanställning.
Lön: Månadslön, Individuell lönesättning.
Förmåner: Vi har bra förmåner – fråga oss när vi träffas.
Tillträde: Rekrytering sker löpande, ansök snarast. Tillträde enligt överenskommelse.
Plats: Umeå eller Lycksele.

Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Kontakt
 • Anders Karlsson, 070-180 03 53
Sista ansökningsdag 2021-05-16

Tillbaka till lediga jobb